Μια φωτογραφία με το νέο λογότυπο του Twitter, ένα λευκό Χ σε μαύρο φόντο, έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, αφότου ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Ελον Μασκ εξέφρασε την επιθυμία αντικατάστασης του διάσημου μπλε πτηνού. 

Αλλά και ο Μασκ άλλαξε την εικόνα του προφίλ του, βάζοντας εκεί το νέο logo. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX θέλει να δημιουργήσει μια νέα «υπέρ-εφαρμογή» με την ονομασία «Χ».

Εξάλλου, από τη στιγμή εξαγοράς του Twitter, τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία άλλαξε την εμπορική ταυτότητα της σε X Corp, αντανακλώντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου για τη δημιουργία μιας «υπερεφαρμογής», όπως η κινεζική WeChat.

Η ηλεκτρονική σελίδα του Twitter αναφέρει πως το λογότυπό της, το μπλε πουλί, είναι «το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο της αξίας της», προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος η εταιρεία είναι τόσο προστατευτική για το λογότυπό της».

Το λογότυπο του Twitter αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από το Shiba Inu dog της Dogecoin, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια η αγοραστική αξία του νομίσματος με το αναφερόμενο μιμίδιο.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX θέλει να δημιουργήσει μια νέα «υπέρ-εφαρμογή» με την ονομασία «Χ».Μ

Πηγή: BBC